Νέες αφίξεις στον Χώρο Βιβλίου [Μάρτιος 2019]

~~~~~~~~~~~~η λίστα θα ανανεώνεται~~~~~~~~~~~

 

  • Πανοπτικόν

 

Άσε μέσα τα ποντίκια του Μπράιον Γκάισιν

Ο Μπράιον Γκάισιν, σημαντικό -αν και λιγότερο γνωστό- μέλος της παρέας των Μπητ, φίλος του Κόρσο και του Μπάροουζ (ο Μπάροουζ οικειοποιήθηκε μερικές από τις ιδέες και λογοτεχνικές πρακτικές του), επινοητής της μεθόδου cut-up, ζωγράφος με αναγνωρισμένο έργο και άνθρωπος που έζησε περιπετειώδη και γεμάτη ζωή με το “Άσε μέσα τα ποντίκια” πρόσφερε ένα ιδιόρρυθμο -αταξινόμητο ίσως- πολυσύνθετο έργο “καταδικασμένο σε ολέθρια επιτυχία”, όπως είπαν μερικοί.

(από το οπισθόφυλλο της έκδοσης)

 

 

 

 

  • Στάσει Εκπίπτοντες

 

Αποσπάσματα μιας αναρχικής ανθρωπολογίας του David Graeber

“Με ρωτούν συχνά από πότε άρχισα να θεωρώ τον εαυτό μου αναρχικό.
Δεν είμαι σίγουρος. Δεν μπορώ να θυμηθώ κάποια συγκεκριμένη στιγμή που αποφάσισα πάνω στο ζήτημα. Ήταν κάτι που άρχισα να το συνειδητοποιώ με αρκετά αργό ρυθμό στην ύστερη εφηβεία μου, ότι απ’ όλες τις πολιτικές φιλοσοφίες, ο αναρχισμός ήταν αυτός που έκανε τη μεγαλύτερη αίσθηση. Εκ των υστέρων, παρόλα αυτά, θα έλεγα ότι στην προσωπική μου ιστορία, ακόμα και σ’ εκείνη την πρώιμη ηλικία, ήταν ασυνήθιστα εύκολο να καταλήξω σε μια τέτοια απόφαση.

Ο αναρχισμός, στο κάτω κάτω, είναι αρκετά διαφορετικός από τις περισσότερες πολιτικές φιλοσοφίες. Για τους περισσότερους, το βάρος πέφτει στην απόδειξη ότι το όραμά τους για την κοινωνία είναι επιθυμητό: Ότι θα ήταν καλύτερα να ζουν υπό το σοσιαλισμό, το φιλελεύθερο ρεπουμπλικανισμό ή τη χριστιανοδημοκρατία, παρά κάτω από οποιοδήποτε σύστημα θεωρούν ως κύριο αντίπαλό τους.

Οι αναρχικοί δεν αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα. Σχεδόν όλοι οι άνθρωποι θα επιθυμούσαν να ζήσουν σ’ έναν αποστρατιωτικοποιημένο κόσμο από μπάτσους και αφεντικά, στον οποίο όλοι, έχοντας εξασφαλίσει τις βασικές τους ανάγκες, θα ήταν ελεύθεροι να επιδιώξουν τα πράγματα εκείνα που θα αποφάσιζαν ότι είναι τα πιο σημαντικά γι’ αυτούς. Απλώς δε θεωρούν πως ένας τέτοιος κόσμος είναι εφικτός. […]

(Από τον πρόλογο της έκδοσης)

 

 

  • Από το κίνημα στο πλατειών στο δημοψήφισμα

 

Το βιβλίο “Από το Κίνημα των Πλατειών στο Δημοψήφισμα για την Ανεξαρτησία: Δυο Κείμενα για την Περίπτωση της Καταλονίας”, εκδόθηκε σε 300 αντίτυπα στην Αθήνα τον Δεκέμβρη του 2018 και διανέμεται χωρίς αντίτιμο. Δεν αναγνωρίζουμε κανενός είδους πνευματικά δικαιώματα. Η έκδοση μπορεί να χρησιμοποιηθεί ελεύθερα για κινηματική χρήση.

Ολόκληρη η έκδοση σε ηλεκτρονική μορφή μπορεί να βρεθεί εδώ.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *